Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Björkö P-94

Följ

P-94

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Björkö
Fotboll
P-94
Tabell
Lag M V O F P
1 Älvsborgs FF 16 11 3 2 36
2 Hälsö/Björkö 16 11 2 3 35
3 Mölnlycke IF 16 8 6 2 30
4 Kärra KIF 16 8 2 6 26
5 Azalea BK 16 7 2 7 23
6 Sandarna BK 16 6 3 7 21
7 Hönö/Öckerö 16 5 2 9 17
8 Eriksbergs IF 16 4 1 11 13
9 Mossens BK 16 1 1 14 4

Match

Azalea BK

1 - 2
Majvallen 1 Konstgräs
18 september 2010
12:15

Hälsö/Björkö

Referat

Referat: Azalea BK - Hälsö/Björkö

Azalea BK - Hälsö/Björkö (1-2)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 0-1 (16min) Marcus Wiseman (straff) och 0-2 (20min) Marcus Wiseman.
-
En mulen lördagsförmiddag i september och klockan var cirka 11:15, när killarna anlände till Majvallen, för att spela seriematch mot Azalea BK, ett lag som gärna ville vara med i toppstriden och vid vinst i denna matchen, så skulle chansen öka betydligt att kunna knipa 1:a eller 2:a platsen i serien.
Domare Daniel Eckebrandt blåste igång matchen och lagom till matchstart kom solen fram och värmde spelare och publik. Lasse och Magnus hade gjort upp en tydlig taktik och det gällde att kämpa på för vi var bara 1 avbytare, vi hade några avstängningar och skador på kontot.
-
Vi startar i ett bra tempo och redan i den (5min) kommer en fin chans när Forse spelar fram Marcus, som rycker igenom backlinjen och rundar målvakten, men han kommer lite långt ur vinkel på högersidan, försöker då klacka in bollen men en back hinner upp och rensar bort innan mållinjen.
(6min) Forse kommer fri med målvakten från kanten och skjuter, men målvakten räddar.
(8min) Azalea kommer i ett snabbt anfall och får bra skottläge, skjuter men Wille i målet är bra med på noterna. Matchen böljar fram och tillbaka, men det känns som om vi har mer koll på läget och de vassare anfallen, vår backlinje med Rasmus, Magnus, Erik och Emil spelar säkert och stabilt.
(12min) och Åstrand som får spela på mittmitt denna dag slår en fin djupledsboll till Marcus, som kommer fri men skjuter mitt på målvakten, vilka lägen vi skapar, nu saknas bara kylan framför mål.
-
(16min) Och Marcus rinner ännu en gång igenom och blir nu fälld, solklar straff, som Marcus själv sätter hur säkert som helst, gött nu hade vi spräckt nollan, ledning 0-1.
Vi fortsätter spela bra och skapar flera chanser under den första halvleken och Azalea skapar inte riktigt dom där vassa lägena, men det gäller att vara på sin vakt hela tiden, för Azalea är ett spelskickligt och duktigt lag. (20min) 0-2 Marcus efter en snygg framspelning av Forse, där Marcus hinner före målvakten och chippar bollen i mål. Bra genomförd halvlek, men det är kamp om varje boll och stundtals även bra spel, från bägge lagen. Azalea skapar några halvbra lägen, (23min) där man kommer igenom och skjuter, men Wille i målet är bra med igen.
-
2:A HALVLEK
Börjar ungefär som den första, med mycket spel på mittplan, även om bägge lagen försökte bredda ut spelet, så var det nog vi som lyckades bäst med detta. (14min) Åstrand får ett bra skottläge med högern efter en hörna. (18min) Ännu en hörna för oss och Forse får fritt "nickfält", sätter till pannan men nickar ner bollen i backen för tidigt och målvakten räddar, bra chans.
-
I den (25min) trodde vi att matchen avgjordes, för då gör en Azalea-spelare en idiotgrej och sparkar ner Petter och givetvis visar domaren upp det röda kortet direkt. Då tror man matchen är klar, men redan 2 minuter senare (27min) kommer Azalea i ett snabbt anfall efter en omställning och bollen ut på högerkanten där en Azaleaspelare får bollen och skjuter ett kanonskott rätt upp i nättaket otagbart för Wille i målet, nu gällde det att behålla fokus i resten av matchen. Det känns ändå rätt så säkert i resten av matchen, men det gällde att vara vaksamma på kontringar och med Erik i backlinjen som hela tiden bevakade läget och bröt vid rätt tillfällen, så kändes det aldrig oroligt.
-
(36min) guldläge med kanonspel mellan Åstrand till Petter till Forse och tillbaka till Åstrand som knixar sig igenom backlinjen och skall bara "chippa" i bollen förbi målvakten, men bollen går strax utanför, den var värd ett bättre öde, snyggt spel killar.
Matchen slutar med seger 2-1, rättvist tyckte vi i publiken och stundtals mycket bra spel, alla kämpade och låg i och visst var det tufft att bara ha en avbytare, men kondisen är ändå halvskaplig :-) verkar det som.
-
Nästa match är toppmatchen och seriefinalen mot Älvsborgs FF LÖR 25/9 klockan 13:30 på Påvelunds konstgräs och denna match kommer väl att gälla vilket av lagen som tar hem seriesegern kanske, snacka om prestige, förra mötet i våras var en tuff kamp på Prästängen som vi vann knappt med 3-2 och Älvsborg är seriens bästa lag tillsammans med oss om vi skall vara lite partiska.
-
LAGET SOM SPELADE:
MÅLVAKT
William Alexandersson
BACKAR
Rasmus Einarsson
Magnus Lundgren
Erik Alexandersson
Emil Henricsson
MITT1
Johan Åstrand
Gustav Lundbäck
MITT2
Petter Magnusson
Marcus Wiseman
Andreas Forsmark
TOPP
Johan Forseström
RESERV
Pontus Karlsson
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Andreas Forsmark 1 0 0 0 0 0
Emil Henricsson 1 0 0 0 0 0
Erik Alexandersson 1 0 0 0 0 0
Johan Forseström 1 0 0 0 0 0
Johan Åstrand 1 0 0 0 0 0
Marcus Wiseman 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
William Alexandersson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 2 maj 2010, 17:00 Hälsö/Björkö - Azalea BK 9 - 1